keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Unelma vartalosta

Kävin vaatekaupoilla. Vielä vuosi sitten monet vaatteet kinnasivat mahasta, nyt tiukin paikka olivat hartiat ja hauis. Sovittelin Marimekon paitamekkoa ja totesin, että hihat ovat hauiksista vähän tiukat. Hetken pohdin, voisiko tämän ostaa laihtumisen varalle, mutta sitten totesin, että enpä ole nyt tässä viimeaikoina hauiksesta laihtunut, enkä usko, tai edes halua, siitä pienentyäkään.

Unelmavartaloni on vahva ja terve. Se on normaalipainossa tai ainakin normaalipainon ylärajaa lähellä, ihan vain siksi, että silloin monen sairauden uhka on pienempi. Normaalipaino pienentää riskiä sairastua diabetekseen, verenpainetautiin, korkeisiin kolesteroliarvoihin ja moneen syöpään. Haaveideni vartaloni on vahva, kestävä ja riittävän notkea.

Urheilusuoritusten suhteen tavoitteet nousevat aina pykälän verran, kun entisiä tavoitteitani saavutan. Juuri nyt haaveilen siitä, että vuoden päästä voisin vetää leukoja, juosta kymmenen kilometriä tuntiin ja tarvittaessa pidemmän lenkin lähemmäs kahtakymmentä kilometriä, oppisin lisää painonnostosta ja parantaisin tekniikoitani vapaiden painojen kanssa harjoittelussa.

Rakastan vartaloani jo nyt. Ruumiini on oppinut juoksemaan ja lähes vaivatta selviytynyt kasvaneista treenimääristä. Kehoni tuottaa minulle iloa, nautintoa ja onnea. Se on vuosien varrella mukisematta kulkenut mukanani maailman turuilla ja harrastuksissa. Kroppani on täyttänyt toiveeni lapsista ja toipunut useammasta leikkauksesta.

Painon putoamisen mukanaan tuomat muutokset myös pelottavat. Jääkö maha roikkumaan rumaksi säkiksi? Tuleeko rinnoista ajokoiran korvat? Lihasten kasvaminen ei pelota. Se ei naisilla ihan hetkessä, tai vahingossa, tapahdu mitenkään massiivisiin mittoihin. Vartaloihanteeni ulkoisesti on lähempänä Anna Everiä ja Crossfit kisaajia kuin miss Universumia.

Anna Everin kuvia löytyy mm täältä .

Tai googeloi "Anna Everi"

Yksi tällainen tällainen vartalo, kiitos. Tai siis haluan omaani ihan himpun enemmän rasvaa, kun en millään usko, että sixpack-ruokavalio on iloinen tai naiselle hyvin alhainen rasvaprosentti terveellinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti