keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Painonnostokengät!

Ensimmäisen kerran kuulin painonnostokengistä noin kaksi vuotta sitten, kun niiden käyttö yleistyi kahvakuulaurheilijoiden parissa. En kuitenkaan kokenut tarvitsevani itse sellaisia. Treenasin kuulilla kotona ja aina paljain jaloin. Lisäksi epäilytti, kuinka alakerran naapuri mahtaisi suhtautua kuulapiireissä ”kopina kengiksi” nimettyjen jalkineiden käyttöön.

Nyt talven mittaan olen perehtynyt hieman teorian ja käytännön tasolla voimannostoon ja painonnostoon. Juuri näihin lajeihinhan painonnostokengät on kehitetty. Lopulta valkkukin vinkkasi, että voisin seuraavaksi hankkia kunnon kengät salille. Onhan se totta, etteivät käyttämäni marketista hankitut Reebokin lenkkarit ole ehkä ihan parhaat vapaiden painojen kanssa puuhailuun.


Ostin elämäni ensimmäiset painonostokengät tänään. Voiko tän laittaa facebookin ”elämäntapahtumaksi”? Pitkällisen sovittelurumban ja noin viidenkymmenen kokeilun vuoksi tehdyn kyykyn jälkeen päädyin Inov FastLift 325 kenkiin. Inovin kenkien etuna oli leveä lesti, inhoan varpaiden ahdistusta kengissä. Lisäksi tukitarra oli sijoitettu nerokkaasti nauhojen solmukohdan allapuolelle, ei sen päälle, niin kuin joillakin muilla merkeillä. Saa nähdä kuinka toimivat käytännössä. Ainakin kaupassa tuntuivat hyvältä.

Mun uudet treenikamut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti