maanantai 27. kesäkuuta 2016

Gluteeniton ja maidoton on myös laihduttamaton

Nyt on muotia kokeilla gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota laihtumisen toivossa. Ensimmäiset asian kokeilijat varmasti laihtuivatkin. Suomalainen ruokakulttuuri perustuu niin pitkälle viljoille ja maitotuotteille, että ne elininoinalla ei aikanaan voinut syödä juuri missään kahviloissa tai mitään valmisruokia. Ruokavalikoima supistui ja sitä kautta kalorinsaanti väheni ja ihminen laihtui.

Nyt ruokateollisuus on saanut trendistä kiinni ja kaupoissa ja kahviloissa on hyvät valikoimat maidottomia ja gluteenittomia tuotteita. Hyvä tietysti heille, jotka joutuvat ruokavaliota allergioiden vuoksi noudattamaan. Huono niille, jotka toivovat ko ruokavaliolla laihtuvansa. Tarjonta on niin runsasta, että päivittäiset kalorit saa helposti kasaan, eikä laihtumista tapahdu.

En kiistä, etteikö joku yksittäinen ihminen voisi voida todella hyvin kyseisellä ruokavaliolla. Mutta väitän, ettei se laihduta. En ole kokeillut, enkä aio kokeilla. Ylipäätään kaikki pysyvään laihtumiseen tähtäävät ruokavaliomuutokseni lähtevät ajatuksesta, että näin voin syödä loppuelämäni ja siten säilyttää saavuttamani painon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti