Löysin kaupan pakastekaapista loistotuotteen: Hälsans Kök
Vegaani kasvispyörykät. Valmistuvat vaivatta 200 asteisessa uunissa 10
minuuttia ja maistuvat LIHApullilta. Ravintoarvotkin tuotteessa ovat kohdallaan:
100g sisältää 20g proteiinia, 5g ravintokuitua, 4,4 g tyydyttymätöntä rasvaa ja
vain 0,6g tyydyttynyttä rasvaa. Ainoana miinuksena korkea suolapitoisuus 1,4g
suolaa/100g. Suola myös maistui turhan
voimakkaasti. Muuten maku oli kohdillaan.
Palleroiden kaveriksi pilkoin kasviksia ja sekoittelin dipin
ketsupista ja currysta. Toisena kastikeena käytin Thai Sweet Chili Kastiketta.
Hyvää oli kumpaisenkin soosin kanssa. Paikalla ollut kotikriitikko ei
pyöryköitä suostunut maistamaan, kun erehdyin kertomaan etukäteen, että ovat
kasvis. Luulen, että jatkossa vain tarjoilen lihapullina nämä muksuraadille ja
täydestä menee kuin aurinko kesäkuussa.
Tämä on juuri sitä, mitä lihansyöjä ekologisessa omantunnontuskassaan
tarvitsee, vaivaton lihalta maistuva kasvisruoka, jossa on riittävästi
proteiinia. Tuli sopivasti syntinen perjantaifiilis näitä syödessä. Ehkä sen
teki palleroiden grilliruokamainen tuoksu. Ehkä sen teki curryketsuppi, joka
kuljetti minut makumuistona häämatkalleni Berliiniin 12 vuoden taakse,
currywurstin ja suukkojen makuiseen nuoren rakkauden huumaan.
Olen ollut aikuisikäni kasvissyöjä, lakto-ovo-vege. Sanoisin, että Hälsans Kökin soijanakit ovat parhaita lajissaan, mutta nekin ovat aika suolaisia. Noita vegaanipyöryköitä en ole maistanut.
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Täytyy kokeilla seuraavaksi soijanakkeja.
VastaaPoista