lauantai 11. kesäkuuta 2016

Pallerot

Löysin kaupan pakastekaapista loistotuotteen: Hälsans Kök Vegaani kasvispyörykät. Valmistuvat vaivatta 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja maistuvat LIHApullilta. Ravintoarvotkin tuotteessa ovat kohdallaan: 100g sisältää 20g proteiinia, 5g ravintokuitua, 4,4 g tyydyttymätöntä rasvaa ja vain 0,6g tyydyttynyttä rasvaa. Ainoana miinuksena korkea suolapitoisuus 1,4g suolaa/100g.  Suola myös maistui turhan voimakkaasti. Muuten maku oli kohdillaan.



Palleroiden kaveriksi pilkoin kasviksia ja sekoittelin dipin ketsupista ja currysta. Toisena kastikeena käytin Thai Sweet Chili Kastiketta. Hyvää oli kumpaisenkin soosin kanssa. Paikalla ollut kotikriitikko ei pyöryköitä suostunut maistamaan, kun erehdyin kertomaan etukäteen, että ovat kasvis. Luulen, että jatkossa vain tarjoilen lihapullina nämä muksuraadille ja täydestä menee kuin aurinko kesäkuussa.




Tämä on juuri sitä, mitä lihansyöjä ekologisessa omantunnontuskassaan tarvitsee, vaivaton lihalta maistuva kasvisruoka, jossa on riittävästi proteiinia. Tuli sopivasti syntinen perjantaifiilis näitä syödessä. Ehkä sen teki palleroiden grilliruokamainen tuoksu. Ehkä sen teki curryketsuppi, joka kuljetti minut makumuistona häämatkalleni Berliiniin 12 vuoden taakse, currywurstin ja suukkojen makuiseen nuoren rakkauden huumaan.

2 kommenttia:

  1. Olen ollut aikuisikäni kasvissyöjä, lakto-ovo-vege. Sanoisin, että Hälsans Kökin soijanakit ovat parhaita lajissaan, mutta nekin ovat aika suolaisia. Noita vegaanipyöryköitä en ole maistanut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla seuraavaksi soijanakkeja.

    VastaaPoista