lauantai 4. kesäkuuta 2016

Korvatulehdus, p****le!

Eilen illalla alkoi juilia vasenta leukaniveltä. Kipulääkkeillä selvisin juuri ja juuri yön yli. Aamulla oli korva nesteinen ja täysin lukossa. Pyysin miestä kurkkaamaan, onko ulko- vai sisäkorvatulehtunut. Korvakäytävä oli siisti, joten diagnoosiin sisäkorvantulehdus pääsin.

Aluksi olin topakasti sitä mieltä, etten syö antibiootteja. Pelkkä kipulääkitys riittäköön. Aamun mittaan kipu kuitenkin paheni. Lopulta olisin ollut valmis syömään vaikka pieniä kiviä, kunhan kipu lakkaisi mahdollisimman pian. Ihan sama, vaikka antibootit tuhoavat suoliston normaaliflooran. Täysin yhdentekevää, jos antibioottien teho otiittiin olisi lumelääkkeen luokkaan. Halusin kaiken mahdollisen avun heti.

Ensihätään söin ibuprofeenia 800 mg ja parasetamolia 1 g kahdeksan tunnin välein. Tällä kombolla kipu pysyi poissa 5-6 tuntia ja viimeiset 2 tuntia ennen uutta kipulääkeannosta olivat kärvistelyä. Nyt olen löytänyt optimaalisen kipulääkityksen: ibuprofeenia 600 mg ja parasetamolia 750 mg kuuden tunnin välein. Varalle kävin vielä hakemassa orodropsin puuduttavia korvatippoja, jos kipu yltyisi ennen kuin voisin ottaa uuden kipulääkesatsin suun kautta. Lisäsin lääkitykseen vielä limakalvoja supistavan Duactin siinä toivossa, että se avaisi korvatorvia ja mätä pääsisi sitä kautta valumaan välikorvasta nieluun.

Toivotaan, että tämä menee mahdollisimman pian ohi ja pääsen taas treenaamaan. Selkeä tauti, nyt ei tarvitse miettiä, voisiko ihan vähän treenata. Ei voi ja sillä sipuli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti