keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Nyhtökauran makua

Sain lounasravintolasta nyhtökaurakastiketta, ruskeaa nyhtökaurakastikettä. Nyhtökaura maistui herneeltä ja suutuntuma on sammakonkutumainen, kimmoisa ja limainen. Söin nyhtökauraa ensimmäistä kertaa elämässäni. Laihduttajan unelmaruokaa. Sitä ei syö yhtään enempää kuin on nälän takia pakko.

Nyhtökaurassa on korkea proteiinipitoisuus yli 30 g proteiinia 100 gramassa tuotetta. Esimerkiksi naudanlihassa on noin 16g proteiinia 100g kohti. Nyhtis on myös ekologista, proteiini tulee kasviksista ja on kotimaista.

Suutuntuma vaatii totuttelua. Lasagnessa menisi varmasti. Tulinen kasviswokki voisi myös toimia. Hyvää makaronilaatikkoa siitä on ihan turha kuvitella tekevänsä.

Nuivasta ensi kohtaamisesta huolimatta aion antaa nyhtökauralle vielä uudenkin mahdollisuuden. Toisin kuin mainostetaan, siihen ei mielestäni pidä suhtautua, eikä sitä pidä käsitellä, kuin jauhelihaa. Siihen täytynee suhtautua kasvisperäisenä proteiinin lähteenä, joka vaatinee ihan omat maustamis- ja valmistustemppunsa.


2 kommenttia:

  1. Väärät reseptit käytössä!
    Kokeilepa tätä: http://www.vegepaiva.fi/kotiruokaa/perinteinen-nyhtis-makaronilaatikko/

    VastaaPoista