keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Toukokuu 2017

Toukokuussa 2016 olin Tukholman risteilyllä ystävieni kanssa. Puheeksi tuli vaeltaminen. Minulla ja yhdellä ystävistäni oli ollut jo jonkin aikaa toisistamme tietämättä haaveena kävellä pyhiinvaellusreitti Santiago de
Compostelaan. Sovimme, että toukokuussa 2017 lähdemme yhdessä tuolle pyhiinvaellukselle.


Virallisen pyhiinvaellustodistuksen saa jos on kävellyt 100 kilometriä Santiago de Compostelaan. Hyvin huollettu ja viitoitettu reitti Ranskan rajalta on 800 kilometriä. Ranskan puolella reittiä löytyy vielä 800 km lisää. Eli halutessaan voisi kävellä jopa 1600 kilometriä. Tähän menisi noin 2 kuukautta.

Minulla/meillä on ajatuksena käyttää vaellukseen 2 viikkoa. Kävelyn aloittanemme reilun 300 kilometrin päästä Santiagosta Leonin kaupungista.
Muuta ei ole vielä suunniteltu.


Hauskasti mieli kuitenkin askaroi reissun parissa. Tänään pakkasin reppua poikien kanssa ulkoilua varten. Normaalisti olisin pyrkinyt minimoimaan mukana kannettavan tavaran määrän. Nyt lykin reppuun huoletta rantakamoista tuulitakkien kautta juomapulloihin kaiken. Siinähän sitä tulisi harjoiteltua repun kantamista vaellusta silmällä pitäen.

Reissu tullee vaikuttamaan myös talven treeneihin. Viimeistään kuusi kuukautta ennen reissua on aloitettava jalkojen ja selän totutus pitkiin 20-30 km kävelyihin noin 10 kiloa painavan repun kanssa.

2 kommenttia:

  1. Siistiä! Kivaa, jos päivität blogiinkin valmistautumiskuulumisia. Itse kuulin juuri, että Vormsin saarella Virossa olisi järjestetty pikku pyhiinvaellus elokuussa. Kolme päivää, joista vain yksi kävelyä, 18 km. Tällä hetkellä vanhat lenkkarini ovat hajoamispisteessä ja uudet eivät ole vielä muokkautuneet jalkaani. Emmin siksi vähän lähtöä, vaikka haluaisin käydä tuolla. Käsittääkseni kaunis saari katajikkoineen ja kallioineen. Katsotaan mitä jalat tykkää. Eihän tuo kai paha matka ole, yksi päivä sentään vaan, vaikka olen vielä tottumaton liikkumaan. Jos vain kengät olisivat kunnossa!

    VastaaPoista
  2. Päivittelen pyhiinvaellusvalmisteluja varmasti blogiinkin, sen verran iso juttu se minulle on. Ja mukava makustella ja herkutella asialla jo paljon ennen matkaa. Hyvät vaelluskengät ovat hankintalistalla seuraavana (ja ensimmäisenä).

    VastaaPoista