keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Stressiä pukkaa

Huomenna loma loppuu ja työarki koittaa. Meinaa vähän stressiä pukata pintaan. Töissä odottaa lomalla kasautuneet paperityöt ja soittoajat. Siellä on usein kesällä hieman alimiehitystä, joka tarkoittaa henkistä kiirettä ja painetta jäädä ylitöihin. Lapset ovat edelleen seuraavat kolme viikkoa kotihoidossa. Kun minä tulen töistä, mies lähtee töihin. Toisinaan noudan lapset miehen firman takahuoneesta. Työpäivinä treenit on hoidettava aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Näin kun asian ajattelen, niin tulisi jo syksy ja kaikki arjen rutiinit, lasten koulu ja iltapäivähoito.

Ja sitten ajattelen totuutta. Huominen tulee olemaan hieman hässäkkäpäivä, mutta tarkoittanee max tunnin ylitöitä paperihommien ja soittoaikojen parissa. Muina päivinä minun ei ole pakko jäädä ylitöihin. Ei ole pakko ottaa yhtään ylimääräistä potilasta, eikä siten kiirehtiä aikataulua. Aamu on varsinkin kesäisin kivaa aikaa treenata, on valoisaa ja melko viileää, lenkkipoluilla ja kuntosalilla on väljää. Pojista täytyy napata koppi heti töiden jälkeen, mutta aurinko ja helle lupaavat iltapäiviä leikkipuistoissa ja merenrannalla. Se, ettei koulu vielä ala, tarkoittaa toistaiseksi pienenpää metatyökuormaa. Ei tarvitse vielä muistaa liikuntakamppeita, retkipäiviä, kaverisynttäreitä, läksyjä ja lukujärjestyksiä.

Pyörittelin jo viime viikon lopussa hieman ajatusta kevyemmästä treeniviikosta tähän väliin. Suunnilleen kolmen neljän viikoin välein kehoni tuntuu sellaista kaipaavan. En saanut oikein päätöstä tehtyä. Eilen nyrjäytin niskani. Tänään lenkillä sykkeet karkailivat korkealle, vaikkei vauhti ollut kummoinen. Jouduin kävelemään pätkiä, jotta sain pidettyä sykkeen alle 140. Johtuneeko orastavasta ylirasituksesta vai työasioiden ennenaikaisesta murehtimisesta. Vaikea sanoa. Päätin kuitenkin, että loppuviikon rauhoitan levolle. Huomenna käyn tekemässä kiertoharjoittelun kevyillä painoilla ennen töitä. Perjantaista seuraavan tiistaihin asti ainoastaan kävelen. Kävelen töihin ja viikonloppuna sauvakävelen juoksulenkkien sijaan.

Eiköhän se stressi siitä purkaudu. Anna keholle lepoa, saan duunikuviot taas pyörimään ja huomaan, ettei kesä ollutkaan vielä kokonaan ohi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti