maanantai 1. elokuuta 2016

Ruokapäiväkirja, osa 1

Ruokapäiväkirja kätevästi laskee kaikenlaisia yhteenvetoja. Viime viikolla tavoitteeni oli vain kirjata kaikki syömiseni ruokapäiväkirjaan. Söin muuten niin sanotusti pellossa eli sen verran ja sitä mitä mieleen juolahti.

Energiaa tuli keskimäärin 2313 kcl/päivä, joka ylitti tarpeeni liikunnat huomioiden +134 kcal päivässä. +134 kCal päivässähän ei ole paljon yli. Mutta jos niin syön vaikkapa kuukauden putkeen on se jo 4020 ylimääräistä kaloria. Se tarkoittaa vajaan 600 gramman rasvalisää pehmusteisiin kuukaudessa. Se on 7 kiloa läskiä vuodessa lisää. Liikaa.

Onneksi sama matematiikka toimii myös toisin päin. Jos alittaa päivän kaloritarpeensa tuolla 134 kcal jatkuvasti niin vuodessa teoriassa laihtuu 7 kiloa. Tässä on vain yksi iso mutta. On ihan helppo nipistää 134 kcal päivässä useiden päivien ajan, sanotaan vaikka kuusi päivää putkeen. Sitten yhtenä päivänä syön vähän vapaammin ja hups, ihan helposti syön juuri tuon säästetyt 800 kcal yli tarpeen (se on vain yksi 200 gramman pussi karkkia!) ja olen jälleen lähtöruudussa.  Eli ihan niin pieni kalorivaje ei toimi, kun aion oikeasti laihtua.

Liikunta kulutti viime viikolla 1876 kcal, eli olen kyllä syönyt ihan huolella yli, kun liikunnat huomioidenkin olen onnistunut syömään yli tarpeeni.

Ruuan laadussa on parantamisen varaa. Sokeria ja rasvaa tulee yli tarpeen. Proteiinia ja kuitua hieman alle tarpeen. Hyvää rasvaa oli riittävästi. Huonoa rasvaa oli liikaa.

Korjausliike jatkuu loivilla muutoksilla. Tavoitteet tälle viikolle ovat:
-          * Jatkaa raatorehellistä päivittäistä ruokapäiväkirjan pitoa.
-          * Huolehtia, että syön maksimissaan vain juuri kaloritarpeeni verran, mieluiten 200-500 kCal/päivä alle kaloritarpeen.


Pitää hehkuttaa tähän loppuun kahta onnistumista. Ensimmäinen pienempi onnistuminen: Söin tänään tasan 2 kCal alle laskennallisen kaloritarpeeni. Ja eilinen suuri onnistuminen, eilen maailma kaatoi nimittäin kylmää vettä ihan huolella niskaan MUTTA MINÄ EN LOHDUTTAUTUNUT RUUALLA. Itse asiassa söin 300 kCal ALLE tarpeeni (ja valitin asioiden tilasta ystävilleni sekä siivosin kettiön tasot Vim:llä, kyllä helpotti). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti