keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Keskivartalosta voimaa

Useamman viikon ajan treeniohjelmaani on kuulunut kaksi keskivartalotreeniä viikossa. 30 minuutin puristuksia, joissa usealla eri liikkeellä aktivoidaan lantionpohjalihakset, syvät ja suorat vatsalihakset.

Tarkoituksena ei ole ollut kaivaa esille six packiä. Tarkoituksena on ollut löytää voimaa muuhun touhuun. Ja se on todella toiminut. Kyykyt menevät syvemmälle ja raskaammilla painoilla kuin ennen. Kahvakuulien koot kasvaneet. Juoksuasento säilyy kevyesti koko lenkin. Ryhti on parantunut. Portaiden nousu keventynyt. Ilolihakset tiukentuneet.

Tiesin noin teoriatasolla kaikki hyödyt. Mutta tällainen käytännön ihminen ei kuitenkaan oikein uskonut, ennen kuin itse kokeilee ja oikeaksi asian todistaa.

Tässäkin valmentaja on ollut kullan arvoinen. Itse tuskin olisin treeniohjelmaani vatsoja laittanut, ainakaan näin paljon. Enkä kyllä olisi edes keksinyt kaikkia niitä liikkeitä. Enkä olisi tiennyt, että oli (vatsa)liike mikä tahansa, niin ensin jännitetään lantionpohja, sitten syvät vinot vatsalihakset ja vasta lopuksi suorat vatsalihakset, jos tarvii.

Olen tarkoituksella tehnyt vatsatreeniliikkeitä hitaasti, ajatuksella. Keskittyen oikeaan lihasten aktivaatiokärjestykseen. Uskon, että kun aktivaatiosarjan toistan tarpeeksi monta kertaa tietoisesti, pääsen lopulta tilanteeseen, jossa aktivaatio tapahtuu oikein automaattisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti