torstai 8. syyskuuta 2016

Haisuli paita

Puhtaat treenivaatteet ovat paitsi itselle miellyttäviä, niin myös osa salietikettiä, hyvää käytöstä kuntosalilla, kunnioitusta toisia treenaajia kohtaan. Kaikilla on kivempi olla, kun kukaan ei haise kohtuuttomasti.

En ollut koskaan ymmärtänyt juttuja hienhajun pinttymisestä urheiluvaatteisiin. Treenaan kovaa ja usein, levittelen treenivaatteeni kuivumaan harjoituksen jälkeen ja heitän seuraavaan oikean väriseen pesukoneelliseen mukaan. Pesen treenivaatteet muun pyykin seassa 40 asteessa. Usein vaateet odottavat pesua parikin päivää. Pesen kuntosalikamat jokaisen käyttökerran jälkeen ja juoksuvaatteetkin melkein jokaisen käyttökerran jälkeen.

Pari viikko sitten kauhukseni huomasin heti valmennuksen alussa, että haisen pistävälle vanhalle hielle, vaikka en ollut vielä edes juuri hikoillut. Hävetti. Syylliseksi hajuun paljastui jo vuosia vanha Reebokin keltainen urheilutoppini. Syystä taikka toisesta sen toiseen kainaloon oli pinttynyt hiki kiinni. Epäilen, että jollain viikolla paita on jäänyt hikisenä liian pitkäksi aikaa myttyyn. Harmitti, paita oli muutoin ehyt mutta hajun vuoksi käyttökelvoton.

Pesin paidan normaalisti. Ei mitään vaikutusta hajuun. Edelleen toinen kainalo haisi ja olipa siinä tummentumakin. Liotin paitaa etikka-vesi-sangossa yön yli (5 dl etikkaa, 5 litraa kylmää vettä). Ei vaikutusta hajuun. Liotin paitaa vuorokauden pyykinpesujauhe-vesi liuoksessa. Siitä oli jo hieman apua. Lopuksi pesin paidan vielä kahteen kertaan esipesulla normaalin pyykin seassa, ensin valkopyykin ja sitten värillisten.

En voi sanoa, että paita olisi aivan entisellään. Mielestäni se haisee edelleen miedosti etikalle ja toinen kainalo on toista hieman tummempi, jos tietää mitä katsoo. Pistävä hienhaju on kuitenkin poissa. Paita pääsee takaisin käyttöön, ainakin aamun kuntosali hetkiin, kun salilla on niin tyhjää, että on helppo säilyttää hajurako toisiin kuntoilijoihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti