torstai 15. syyskuuta 2016

Camonitreeni osa 3, 13 km, sielu rauhoittuu.


Eilen ei olisi huvittanut ihan kauheasti lähteä kävelemään. Päiväunet olisivat houkutelleet enemmän kuin vaelluskengät. Alkumatka oli henkisesti yhtä teutarointia. Jos katsoisi kännyä? Missä sitä pitäisi tauon? Kuinka pitkälle ehtii kolmessa tunnissa? Ai saamari, kenkä hiertää taas oikeaa nilkkaa.

Kiristelin ja löysytin nauhoja vuorotellen. Kiristäminen pahensi kipua, löysyttäminen ei merkittävästi helpottanut. Kipu oli kuitenkin siedettävä. Sovin itseni kanssa, että kännyä saa katsoa 30 minuutin välein 10 min ajan. Ensimmäisen tunnin aikana katsoinkin. Sitten sielu rauhoittui kävelyyn. Näin aurinkoisen meren. Ajatukset lakkasivat säntäilemästä. Kävelyyn löytyi rytmi. Vajaan kahden tunnin jälkeen aloin etsiskellä kahvilaa ja löysinkin sellaisen. Kävin välipalalla ja vessassa.


Tauon jälkeen kenkä hiersi entistä pahemmin. Kävely muuttui nilkuttamiseksi. Otin kengän kokonaan pois jalasta ja ihmettelin, miten se voi hiertää, kun ei siinä kohtaan joka hiertää ole kengässä mitään kovaa. Tehdäkseni hiertävään kohtaan lisää tilaa taittelin kaksinkerroin olleen vaellussukan varren auki ja Heureka! Hiertäminen loppui, tai ainakin merkittävästi väheni. Saatoin kävellä lenkkini loppuun. En vieläkään täysin ymmärrä kuinka sukka voi hiertää, mutta ilmeisesti se todella oli sukka eikä kenkä joka hiersi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti