perjantai 21. lokakuuta 2016

Uusi laihdutussuunnitelma

Laihdutus ei ole pitkään aikaan edennyt. Painonhallinnan kannalta hyvää on ollut se, että paino ei ole noussutkaan. Olen oppinut oikeita ruokailutapoja. Suurin ylpeyteni aihe viimeaikaisista opetuksista on ollut napostelun loppuminen ja säännöllinen ruokailurytmi. Näistä aion pitää kiinni.

Selkeästi retkeilyvälineet palkintona pudotetuista kiloista ei toiminut kunnon motivaattorina kuin sen hetken, että sain hankittua vaelluskengät. On aika laatia uusi suunnitelma.

Uusi laihdutussuunnitelmani sisältää kolme etappia.

Ensimmäinen etappi on nyky hetkestä marraskuun loppupuolelle, jolloin lähdemme matkoille reiluksi viikoksi. Neljän viikon aikana tavoitteenani on pudottaa kilo painoa. Eli paino marraskuun 18. päivänä olisi maksimissaan 79.0 kiloa.

Tätä seuraa reilun kuukauden ylläpitovaihe, eli lomamatka ja joulukuu, jolloin tavoitteena on vain pysyä tuossa 79.0 kilon alapuolella, muttei erityisesti pudottaa painoa.

Toinen etappi koittaa tammikuun alusta helmikuun puoleen väliin, jolloin on sukujuhlat. Toisen etapin pituus on 8 viikkoa ja sen aikana on tavoitteena pudottaa kaksi kiloa painoa. Eli 17.2. mennessä paino olisi maksimissaan 77.0 kiloa.

Kahden viikon ylläpidon jälkeen seuraa tämän suunnitelman viimeinen etappi 6.3.-30.4. eli kahdeksan viikkoa ennen caminoa ja silloin on tarkoitus jälleen pudottaa minimissään kaksi kiloa. Paino caminolle lähtiessä olisi maksimissaan 75.0 kiloa.

Eli tavoitteet:
18.11. 79.0 kg (tai alle)
18.2. 77.0 kg tai alle
30.2. 75.0 kg tai alle

Uskon tähän suunnitelmaan. Selkeästi silloin kun syön vapaasti, syön aikalailla sen verran kuin kulutankin. Eli minun on todella kiinnitettävä huomiota siihen mitä syön, jotta laihtuisin. En kuitenkaan useinkaan halua kiinnittää huomiota syömisiini kovinkaan pitkään yhtäjaksoisesti. Nyt minulla on tarkasti määritellyt jaksot 4+8+8 viikkoa, joiden aikana kiinnitän korostetusti huomiota syömisiini ja pyrin aktiivisesti laihtumaan vähintään tuon tavoite minimin eli 1+2+2 kiloa. Jaksojen välissä on vapaamman syömisen kaudet, jolloin tarkoituksena on vain ylläpitää painoa.

Kuten maltillisista tavoite pudotuksistakin sattaa päätellä, tarkoitukseni ei ole edelleenkään olla millään kitukuurilla tai minikaloreilla. Liikun niin paljon, että oikeasti saan syödäkin ihan reippaasti. Herkut ovat kompastuskiveni ja tarkoitus on noiden "laihdutus"viikkojen aikana kiinnittää erityistä huomiota makean syöntiin. Minun on helpompi ylläpitää motivaatio herkkurajoittuneeseen kauteen kun tiedän, ettei se jatku ikuisesti ja kauden päässä häämättää jokin erityinen juttu, nyt lomamatka, sukujuhlat ja camino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti