tiistai 3. tammikuuta 2017

Herkkusieni-persilja-risotto

Tänään tein vuoden (toistaiseksi) parasta ruokaa. Herkkusieni-persilja-risottoa.

200g herkkusieniä
3 keskikokoista sipulia
3 pientä valkosipulinkynttä
4 dl risottoriisiä
Oliiviöljyä
1,2 litraa lämmintä laimeaa kanalientä
2 dl hyvää parmesaania raastettuna
50 g voita
Tuoretta persiljaa puska
Sitruunamehua
Parmesaania tarjoiluun

Pilko herkkusienet, sipuli ja valkosipuli.
Valmista kanaliemi. Liota 1.5 kanaliemikuutiota 1.2 litraan kiehuvaa vettä. Laita levy nollille mutta pidä kattila lämpimällä levyllä. Lämmitä kasari. Kaada kuumalle kasarille oliiviöljyä ja kuullota siinä sienet, sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja tarvittaessa lisää öljyä. Kuullota riisiä hetki. Lisää n 1-2 dl kerrallaan kanalientä kasariin, anna imeytyä sekoitellen aina ennen uuden liemisatsin lisäämistä. Jatka kunnes riisi on napakan kypsää. Lisää voi ja parmesaani. Sulata ne sekoitellen joukkoon. Ota pois levyltä. Lisää reilusti sitruunamehua (n 0.7-1dl) ja silputtu persilja, sekoita. Tarjoile heti. Ripottele annosten pinnalle parmesaania.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti