maanantai 30. toukokuuta 2016

Sekameteli pannukakku


Olin kotona kääntymässä ennen poikien kevätjuhlan alkua. Tavoitteenani oli saada ruoka valmiiksi, jotta heti kun palaisimme juhlista kotiin voisimme syödä. Pannukakkua! Hyvä idea, olin muistanut kaupasta munat ja kevytmaidon. Jauhot vain unohtui ja kaapista löytyi tasan puoli desia vehnäjauhoja. Aikaa uuteen kauppareissuun ei enää ollut. Syntyi sekametelipannukakku kaikista niistä tarpeista, joita kotona oli. Kiitos Nanna Karalahdelle vinkistä jauhaa kaurahiutaleita tehoseikoittimessa jauhoksi. Itse käytin operaatioon sauvasekoitita, onnistui silläkin. En hiiskunut kotikriitikoilleni pannukakun uudesta koostumuksesta ja täydestä meni. Molemmat söivät kaksi palaa.


Sekameteli pannukakku


5 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleista itse sauvasekoittimella tehtyä jauhoa
0,5 dl mannaryynejä
1 dl ruisjauhoja
8 dl kevyt maitoa
3/4 tl suolaa

Riko kananmunat kulhoon. Vispaa kevyesti munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon 4 dl maitoa ja siivilän läpi jauhot. Lisää loput maidot ja suola. Anna turvota 10-15 min. Kaada (siivilän läpi) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225C asteessa 20-30min.

Tämähän on suorastaan terveellistä näin. Ihan kuin muanakas ja maitoon keitetty kaurapuuro
samassa mutta maukkaammassa muodossa. Täytynee testata onnistuisko kokonaan kaurajauhoista tehtynä.


Aikuisten versiossa pannukakku peiteltiin maustamattomalla Koskenlaskija sulatejuustolla, kalkkunaleikkeleellä ja kevätsipulin varsilla. Kylkeen eiliset salaatin jämät. Lapset söivät pelkkiä mansikkahilloversioita.





psst... Perinteinen pannukakku syntyy samoin, kaikki jauhot vain korvataan 4 desilitralla vehnäjauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti