maanantai 30. toukokuuta 2016

Kesän 2016 treeniohjelma

Sain tänään valmentajalta treeniohjelmani kesälle 2016.

Kesän ensisijaisena tavoitteena on juoksukunnon kohotus (ja painon pudotus). Tavoitteena on juosta syksyllä 10 km tuntiin. Lihasvoimatreeni on pääasiassa vain yläkehon lihasvoimaa ylläpitävää, sillä saralla ei juuri nyt ole tavoitteena kauheasti kehittyä.

Viikossa on viisi treenipäivää ja kaksi lepopäivää.

Treeni 1.
Kiertoharjoittelu. Minuutissa tavoite määrä toistoja (10 kpl), jos menee alle, saa loppu ajan levätä. Kolme kierrosta. Liikkeinä: Tempaus (oikea ja vasen käsi erikseen) 16 kg kuulalla tavoitteena 15-12-10 toistoa. Jalkojen nosto maaten (vatsat). Penkkipunnerrus käsipainoilla (kummassakin kädessä 10kg paino). Ylätalja 40 kg. Vinot vatsalihakset. Työnnöt painonnostotangolla (20kg). Hauiskäännöt käsipainoilla, à 8kg, 20 yhteensä (10 per käsi). Boksihypyt. Ojentajadipit penkiltä.

Treeni 2.
Juoksu, pk, 6-8 km.

Treeni 3.
Voimaharjoittelu JA juoksu 3-5km, vk. eli kaksi treeniä tällä päivälle.
Voimaharjoittelussa liikkeinä (painoista ja toistoista ei ole vielä tietoa, kun en ole vielä ohjelmaa kertaakaan tehnyt): Painonnostotangolla rinnalleveto, pistoolikyykky oikea jalka, pistoolikyykky vasen jalka, rinnalleveto ja työntö kahvakuulalla (oikea+vasen), vipunostot, bottoms up käännöt kahvakuulalla, cross fly taljassa (rintalihakset), yhden käden käsipainosoutu tuella (oikea+vasen), kahden käden heilautukset kahvakuulalla.

Treeni 4.
Juoksu, vk: 10 min lämittelyt, sitten vetoja 1-2-3-2-1 minuutin mittaisina ja välissä vastaavat palautukset hitaasti hölkötellen. Tässä pitäisi tulla kovimmat sykkeet, kun veto on lyhyt. 10 min jäähdyttely. + lyhyt kotijumppa maastavetoa kuminauhalla, olkavarren kiertoa ja yhdenkäden suotua kuminauhalla.

Treeni 5.
Juoksu, pk, 10-12km.

Näiden lisäksi viikossa on tavoitteena tehdä 50 punnerrusta, 100 vatsalihasta ja 100 askelkyykkyä.

Joka toisella viikolla tehdään treeni 3 vain voimaharjoitteluna ilman juoksua.

Maanantaina valmennuksessa tein treeni 1:stä. Oli kiva napakka treeni, jonka saa optimi tilanteessa tehtyä 30 minuuttiin + 10 min lämmittely, eli sopii hyvin esim. aamulla ennen töitä tehtäväksi.

Juoksun määrä kasvaa nyt selkeästi. Tällä hetkellä juoksen noin 20 kilometriä viikossa. Juoksemassa käyn 2-3 kertaa viikossa. Jatkossa pyrin noin 30 viikkokilometriin ja 3-4 juoksukertaan viikossa. Peruskestävyyslenkit ovat itselleni nautiskelua ja rauhoittumista, niistä en ole huolissani. Tasavauhtinen vauhtikestävyyskin menee hupina. Ainoastaan tuo vetotreeni hieman etukäteen hirvittää. Mutta yrittänyttä ei laiteta. Ehkäpä siitäkin opin nauttimaan ja ainakin se opettaa juoksemaan kovaa.

Lyhyt kotijumppa on toiveideni mukainen, eli lyhyt. Silloin sen jaksaa tehdä vaikka olisikin jo aika väsynyt. Ja tykkään siitä, että vatsat, punnerrukset ja askelkyykyt on ripoteltu vapaasti toteuttaviin osioihin pitkin viikkoa. Alustavasti ajattelin, että arkisin 20 vatsaa, 20 askelkyykkyä ja 10 punnerrusta. Toinen kuntosalitreeneistä tulee tehtyä viikoittain valmennuksessa ja toinen omatoimisesti.

Näin auki kirjoitettuna näyttää, että on kauheasti puuhaa uudessa treeniohjelmassa, mutta elävässä elämässä kun toimeen vaan tarttuu ja suorituksen tekee, niin sitten se on tehty. Olen huomannut, että itselleni olennaisinta on etukäteen suunnitella viikko-ohjelma ja laittaa treenit kalenteriin paikoilleen. Sitten urheilulle on varattu oma aika ja treeni tulee tehdyksi.

Esimerkiksi tälle viikolle treenikalenteri näyttää nyt tältä:

Ma – Treeni1
Ti – Lepo
Ke – Treeni 3 (juoksu 3-5 km, vk+voimaharjoittelu)
To – Treeni 2, pk, 6-8 km juoksu korvautuu ratsastuksella
Pe – Lepo
La – Treeni 4, Juoksu, vk, vetoja + kotijumppa

Su – Treeni 5, juoksu, pk, 12km. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti