sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Melkein merkittävästi lihava

Paino tänään 83,2kg. BMI-laskuri armollisesti antoi lukeman 29,83, jolla niukin naukin olen lievän lihavuuden puolella. BMI yli 30 olisi "merkittävästi lihava". Eli käytännössä olen jälleen merkittävästi lihava. Siltä olo myös tuntuu. Vatsa alkaa olla tiellä. Kaksoisleuka väpättää. Turvonnut ja pullea olo. Huono olo painosta.

Olen tänä keväänä painanut alimmillani 78 kg, eli lyhyessä ajassa paino on noussut 5kg. Annoin kyllä piutpaut ruokailulle, kun elämässä oli muuta haastetta kevään mittaan. Nyt muuta haasteet ovat uomissaan ja on aika jälleen kiinnittää huomio painonhallintaan.

Tavoite painoni on 70 kg. Siihen on matkaa nyt 13 kiloa. Realistinen tahti pudottaa painoa on noin 0,5kg viikossa. Se olisi hyvä. Seuraavan kolmen kuukauden, eli kesän, aikana paino voisi pudota 6-8kg, Siihen tähtään. Sitten syyskuussa fiilistelen mikä on olo.

Urheilun puolella tavoitteeni/haaveeni on juosta 10 kilometriä tuntiin ja vetää ainakin yksi leuka. On selvää, että kumpikin näistä haaveista on helpommin saavutettavissa, jos painoa olisi 13 kiloa vähemmän. Tästä tosiasiasta revin nyt uuden motivaation laihduttamiseen. Jokainen pudotettu kilo auttaa minua juoksemaan muutaman sekunnin nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti