Tietoisesti löysäsin viime viikot ravinnon puolella. Herkkuja
kului mutta uskottelin itselleni tilanteen olevan edelleen hallinnassa. Että
syön kuitenkin säännöllisesti ja herkutkin pääosin ruokailujen yhteydessä. Että
ei tässä mitään hätää. Vaaka kuitenkin hiippaili 83 kiloon. Vaaka ei valehtele.
Tilanne ei ole hallinnassa ja on aika kohdata totuus.
Totuus syömisestä on se, että olen lipsunut Hobitti-linjalle.
Usein aamupalaa on seurannut toinen aamupala. Ruokaa tehdessä olen
mutustanut kaikkea käsien ulottuvilla olevaa, syöden siten tavallaan kaksi
päivällistä, ensin ruuantekoruuan ja sitten varsinaisen ruuan. Olen syönyt
poikien kanssa iltapalan ja sitten hiippailut takaisin keittiöön rentoutumaan
ruuan pariin kun olen saanut pojat nukkumaan. Raatorehellisesti ruokailukertoja
on ollut päivässä liikaa, eikä syömisen laadullakaan ole päässyt sädekehää
kiillottamaan. Ei ole ollut mitään miniporkkanoita ne iltasyömingit, ei.
Nyt keho tuntuu palautuneen stressistä. Nukun hyvin ja olo
tuntuu levänneeltä. Stressin syy kyllä jatkuu taustalla, mutta elimistö on
ihmeellinen, se tottuu vaikeisiinkin olosuhteisiin, sopeutuu ja pärjää. Päätin
tehdä korjausliikkeen ruokailuihin.
Korjausliikkeeni on kolmiosainen ja toteutuu kolmessa
viikossa.
1.
Viikko
Ryhtiä ruoka-aikoihin
Ensimmäisen viikon tavoitteena on syödä 4-5
kertaa päivässä. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja tarvittaessa iltapala.
Aterioille istutaan alas ja ajatuksen kanssa syödään. Seuraavan kerran syödään
vasta seuraavalla aterialla.
2.
Viikko
Kasvikset kunniaan
Tavoitteena syödä joka aterialla vähintään
100 g kasviksia. Mieluiten jo heti aterian alkuun, jolloin niistä saa parhaan
hyödyn irti aterian kaloripitoisuuden pienentämisessä ja kylläisyyden tunteen
saavuttamisessa. Sateenkaari on tässä pop, eli pyrin syömään kasviksia mahdollisimman
värikkäästi.
3.
Viikko
Herkut hallintaan
Herkku/karkki päivä kerran viikossa.
Muulloin syödään kunnon annoksia oikeaa ruokaa ja kasviksia.
Uskon, että jo näillä keinoilla paino kääntyy jälleen
laskusuuntaan. Jos ei, niin mietin muita keinoja siihen sitten. Kaikki
yllämainitut ovat minulle haasteita ruokailussa. En halua yrittää korjata
kaikkea kerralla, vaan yhden asian kerrallaan, jotta onnistun varmemmin. Nyt
ensimmäisellä viikolla onkin vapauttavaa, kun riittää että syön ruoka-aikojen
puitteissa. Ei tarvitse kieltäytyä mistään muusta kuin napostelusta. Jos tekee
herkkua mieli, niin voin sanoa itselleni, että saan kyllä mutta vasta kun on
ruoka-aika.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti