keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Ravintosuunnitelma


Tietoisesti löysäsin viime viikot ravinnon puolella. Herkkuja kului mutta uskottelin itselleni tilanteen olevan edelleen hallinnassa. Että syön kuitenkin säännöllisesti ja herkutkin pääosin ruokailujen yhteydessä. Että ei tässä mitään hätää. Vaaka kuitenkin hiippaili 83 kiloon. Vaaka ei valehtele. Tilanne ei ole hallinnassa ja on aika kohdata totuus.



Totuus syömisestä on se, että olen lipsunut Hobitti-linjalle. Usein aamupalaa on seurannut toinen aamupala. Ruokaa tehdessä olen mutustanut kaikkea käsien ulottuvilla olevaa, syöden siten tavallaan kaksi päivällistä, ensin ruuantekoruuan ja sitten varsinaisen ruuan. Olen syönyt poikien kanssa iltapalan ja sitten hiippailut takaisin keittiöön rentoutumaan ruuan pariin kun olen saanut pojat nukkumaan. Raatorehellisesti ruokailukertoja on ollut päivässä liikaa, eikä syömisen laadullakaan ole päässyt sädekehää kiillottamaan. Ei ole ollut mitään miniporkkanoita ne iltasyömingit, ei.



Nyt keho tuntuu palautuneen stressistä. Nukun hyvin ja olo tuntuu levänneeltä. Stressin syy kyllä jatkuu taustalla, mutta elimistö on ihmeellinen, se tottuu vaikeisiinkin olosuhteisiin, sopeutuu ja pärjää. Päätin tehdä korjausliikkeen ruokailuihin.



Korjausliikkeeni on kolmiosainen ja toteutuu kolmessa viikossa.

1.      Viikko

Ryhtiä ruoka-aikoihin

Ensimmäisen viikon tavoitteena on syödä 4-5 kertaa päivässä. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja tarvittaessa iltapala. Aterioille istutaan alas ja ajatuksen kanssa syödään. Seuraavan kerran syödään vasta seuraavalla aterialla.



2.      Viikko

Kasvikset kunniaan

Tavoitteena syödä joka aterialla vähintään 100 g kasviksia. Mieluiten jo heti aterian alkuun, jolloin niistä saa parhaan hyödyn irti aterian kaloripitoisuuden pienentämisessä ja kylläisyyden tunteen saavuttamisessa. Sateenkaari on tässä pop, eli pyrin syömään kasviksia mahdollisimman värikkäästi.



3.      Viikko

Herkut hallintaan

Herkku/karkki päivä kerran viikossa. Muulloin syödään kunnon annoksia oikeaa ruokaa ja kasviksia.



Uskon, että jo näillä keinoilla paino kääntyy jälleen laskusuuntaan. Jos ei, niin mietin muita keinoja siihen sitten. Kaikki yllämainitut ovat minulle haasteita ruokailussa. En halua yrittää korjata kaikkea kerralla, vaan yhden asian kerrallaan, jotta onnistun varmemmin. Nyt ensimmäisellä viikolla onkin vapauttavaa, kun riittää että syön ruoka-aikojen puitteissa. Ei tarvitse kieltäytyä mistään muusta kuin napostelusta. Jos tekee herkkua mieli, niin voin sanoa itselleni, että saan kyllä mutta vasta kun on ruoka-aika.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti