maanantai 12. joulukuuta 2016

Laihduttamisesta ja herkuttelusta

Viikonloppureissu oli tulossa ja itsenäisyyspäivä jo piparein ja joulutortuin vietetty. Kauhea paini pääni sisällä sen välillä yritänkö syödä jotenkin hillitysti ja järkevästi viikonloppuna vai annanko vaan mennä tunteella. Ja sitten tein ihan tietoisen päätöksen, että olen mieluummin pullukka kuin jätän herkuttelematta.

Olenko mieluummin pullukka? Olen ja en ole.

En ole, koska edelleen jos tulisi mahdollisuus olla vain ihan hips ja vips normaalipainoinen, niin totta kai haluaisin olla. Olisihan se kivaa. Voisi kyykätä syvään ilman että vatsa tursuaa reisille. Voisi juosta hieman kovempaa jo tällä kunnolla. Moni sairausvaara olisi pienempi.

Olen mieluummin pullukka ja syön kakkuni koska kakku on hyvää. Ja sitä parempaa se on mitä enemmän sitä saa kitusiinsa ahtaa. Aah sitä ihanaa rasvan ja sokerin aiheuttamaa euforiaa. Juhlan tunnetta, kun istuu ystävien kanssa pöydän ääressä ja saa koko ajan napostella jotain. Ikävä siinä olisi istua vettä juoden ja porkkanatikkuja purren.

Onko tähän joku ratkaisu, sitä täytyy ihan pohtia. Opinko joskus hoikkien ystävieni tavoin vain hieman närppimään herkkuja. Silleen, että söin jo tänään yhden keksin, en kiitos nyt ota toista. Tai otan tästä kakkupalasta nyt ihan vaan kaksi pikkulusikallista ja jätän loput vaivihkaa lautaselle.
Mietin, miksi se on mulle niin vaikeaa. Varmasti sitä arvostaisikin sitä herkkuhetkeä enemmän kuin se olisi rajattu ja harvinainen.  Arjessa mulla on asiaan ihan toimiva sapluuna. Viime viikolla jo arkipäivinä se toteutuikin. Mutta ihan sama mitä syö arkena, jos viikonloppuna vetää tsiljoona miljoona kaloria. Siinä äkkiä hukkuu arkiviikon nipistetty -700 kcal energiavaje muutamaan herkkusatsiin.


Hieman vaikea koota laihdustusmotivaatiota näin joulun alla. Tarvitseeko, onko pakko. Jos nyt vain pidän arjen siistinä, treenaan suunnitelman mukaan ja palaan ruotuun uutena vuotena miljoonien muiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti