keskiviikko 9. elokuuta 2017

Rehellisesti laihdutuskuurilla



Kesän mittaan painoni nousi +2kg. Ihan reipas tahti, 0,5kg viikossa. Siihen saa jo syödä 3500 kcal viikossa liikaa, 500 kcal päivässä yli tarpeen. Järkyttävintä asiassa on se, etten kesällä mielestäni mitenkään ihan kauheasti mässäillyt. Söin toki päivittäin ulkona ja lähes joka päivä jäätelön, kakkupalan tai jonkun muun herkun, mutta silti. Minulla on selkeästi vääristynyt kuva syömisistäni.


Nyt olen ihan rehellisellä laihdutuskuurilla seuraavat kymmenen viikkoa. Tavoitteena on syödä noin 1500 kcal päivässä. Vaikka en treenaisi, 1500 kcal dieetillä minun pitäisi laihtua 0,5kg viikossa. Treenien kanssa laihdun toivottavasti noin kilon viikossa. Laskeskelin, että treenini kuluttavat noin 2500-3500 kcal viikossa.

1500 kcal päivässä on ihan kelpo määrä ruokaa, kunhan miettii tarkasti mitä syö. Sijaa herkuille siinä ei ole, jos haluan pitää nälän poissa. Aseena laihdutuksessa on tuttu sulamon ruokapäiväkirja ja vaaka, jolla punnitsen ruokani. Ja henkilövaaka jolla punnitsen itseni päivittäin.

Henkilövaaka on vekkulijuttu, jonka tuloksia olen taitava selittelemään parhain päin. Jos paino oli pysynyt samana, niin herkästi olen ajatellut, että se johtui treenin lihaksiin keräämästä nesteestä. Eilen oli kova treeni valmennuksessa ja hups tänään paino tippui silti, koskapa kalorit oli eilenkin 1500 kcal pinnassa. Eli sinne meni sekin selitys. Lisäksi olen huomannut, että lihon aina kausina, kun välttelen vaakaa. Eli vaaka on minulle tässä ystävä, ei vihollinen.

Herkkupäivän, tai itse asiassa illan, aion pitää 2 viikon välein perjantaisin. Silloin saan syödä mitä haluan. Dieetin kesto on 10 viikkoa. Se on riittävän pitkä aika, jotta saan selkeitä tuloksia (= useamman kilon painonpudostus) ja toisaalta riittävän lyhyt aika, jotta tämän kestää, vaikka en ihan kauheasti pidä ruokien punnitsemisesta ja kaiken syödyn kirjaamisesta ylös, niin tehokasta kuin se laihdutuksen kannalta onkin.

Niin kuin aina dieetin alussa, niin alkutulokset ovat lupaavia. Painosta on lähtenyt jo kilo kolmessa päivässä. Nestettä tiedän. Mutta Luojalle kiitos siitä, ettei ole pakko olla päiväkausia dieetillä ennen kuin mitään tuloksia näkyy. Tämä valaa uskoa laihdutuskuurina tehoon. Tällä mennään päivä ja ateria kerrallaan kunnes 10 viikkoa on täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti