keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Vispipuuroa


Vispipuuro lapsuudessani oli tikkuista ja hapanta. Kuukausi sitten päätin tarttua härkää sarvista ja kehittää oman maukkaan vispipuuron. Onnistui hyvin, kotikriitikkoni söivät 2 lautasellista ja puuroa on nyt tulllut tehtyä jo kolme kertaa.

Monissa vispipuuro-ohjeissa kehoitetaan siivilöimään puolukat pois keitoksesta. Se on mielestäni tyhmää. Siinähän samalla siivilöi pois valtavan määrän hyvää kuitua ja vitamiineja. Koska kukaan ei kuitenkaan tykkää tikkuisesta puurosta, on ratkaisuna sauvasekoitin, jolla puolukat survotaan tasaiseksi.

Tämän puuron teko on välineurheilua, mutta syöminen on pelkkää nautintoa.

8 dl vettä
4-6 dl puolukoita
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
1 dl mannasuurimoita

Keitä vesi. Lisää puolukat jäisinä veteen, anna kiehua hetki. Aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi velliksi. Lisää sokeri ja suola, anna kiehua hetki, lisää mannasuurimot. Keitä vielä jatkuvasti sekoittaen noin 5-10 min. Kippaa löysähkö puuro monitoimikoneeseen, anna koneen vatkata kunnes puuro on jäähtynyt ja kouhkeaa.



Meillä vispipuuro syödään maidonja sokerin kanssa pääruokana. Ystäväni perhessä oli kuulema tarjoiltu vispipuuroa jäätelön kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti