tiistai 26. huhtikuuta 2016

Paras linssikeitto

Et ehkä pidä sipulista, et purjo- etkä punasipulista. Inhoat varsiselleriä. Persiljaa et ainakaan syö. Valkosipuli saa hiuksesi pystyyn. Tee silti tätä keittoa juuri ohjeen mukaan. Siinä on kaikkea edellä mainittua täydellisessä tasapainossa. Keitto maistuu täyteläiselle, lihaiselle, vaikkei lihaa sisälläkään. Et maista keiton seasta yksittäisiä raaka-aineita. Tästä ei linssikeitto yhtään parane. Alkuperäinen ohje on kirjasta Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc.

1 punasipuli
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
1/4 purjoa
5 kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi
200 g linssejä (itse käytin vihreitä, alkuperäinen ohje ehdottaa ruskeita)
1 litra kasvilientä (itse tein kasvisliemikuutioista)
Persiljaa
Oliiviöljyä

Pilko kasvikset ja huuhdo linssit. Lorauta kattilan pohjalle oliiviöljyä. Kuullota kattilassa sipuli, lisää porkkanat, selleri ja purjo. Kääntele hetki. Lisää pilkotut tomaatit, valkosipuli ja lopuksi linssit ja kasvisliemi. Anna kiehua puoli tuntia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää lopuksi pilkottu persilja. Tarjoile oliiviöljyn kanssa.


Alkuperäisessä ohjeessa on vielä suolaa ja pippuria. Minä en lisäsuolaa kaivannut, kasvisliemi oli jo melko suolaista. Ja totta puhuen pippurin huomasin vasta nyt, kun luin ohjetta tätä tekstiä varten. Aivan taivaalliselta on maistunut ilman pippuriakin.

Kuvien stailaus vaatii näköjään vielä opettelua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti