Et ehkä pidä sipulista, et purjo- etkä punasipulista. Inhoat
varsiselleriä. Persiljaa et ainakaan syö. Valkosipuli saa hiuksesi pystyyn. Tee
silti tätä keittoa juuri ohjeen mukaan. Siinä on kaikkea edellä mainittua
täydellisessä tasapainossa. Keitto maistuu täyteläiselle, lihaiselle, vaikkei
lihaa sisälläkään. Et maista keiton seasta yksittäisiä raaka-aineita. Tästä ei linssikeitto yhtään parane. Alkuperäinen ohje on
kirjasta Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc.
1 punasipuli
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
1/4 purjoa
5 kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi
200 g linssejä (itse käytin vihreitä, alkuperäinen ohje ehdottaa
ruskeita)
1 litra kasvilientä (itse tein kasvisliemikuutioista)
Persiljaa
Oliiviöljyä
Pilko kasvikset ja huuhdo linssit. Lorauta kattilan pohjalle
oliiviöljyä. Kuullota kattilassa sipuli, lisää porkkanat, selleri ja purjo.
Kääntele hetki. Lisää pilkotut tomaatit, valkosipuli ja lopuksi linssit ja
kasvisliemi. Anna kiehua puoli tuntia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää lopuksi
pilkottu persilja. Tarjoile oliiviöljyn kanssa.
Alkuperäisessä ohjeessa on vielä suolaa ja pippuria. Minä en
lisäsuolaa kaivannut, kasvisliemi oli jo melko suolaista. Ja totta puhuen
pippurin huomasin vasta nyt, kun luin ohjetta tätä tekstiä varten. Aivan
taivaalliselta on maistunut ilman pippuriakin.
Kuvien stailaus vaatii näköjään vielä opettelua :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti