keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Juoksijan musta aukko

Neulepiireissä tunnettaan käsite neulojan musta aukko. Se tarkoittaa tilannetta, että vaikka kuinka mielestään kutoo, ei neule näytä edistyvän ollenkaan. Silmukat katoavat mustaan aukkoon. Minä jouduin tänään juoksijan mustaan aukkoon. Kello kävi ja tossu kulki, mutta GPS:ään ei näyttänyt kertyvän kilometrejä ollenkaan.

Tavoitteenani oli tänään juosta 12 kilometriä peruskestävyys sykkeillä (eli alle 140 sykkeellä minun tapauksessani). En suunnitellut reittiä etukäteen. Oli aurinkoinen, lämmin ilma. Ajattelin, että juoksen vähän minne tossu vie ja mieli tekee. Ensimmäiset 6 kilometriä menivät jouhevasti tutuilla poluilla. 6 kilometrin jälkeen olin noin kilometrin päässä kotoani ja päätin, että juoksen vähän tuonne uuteen suuntaan 2,5km sinne ja 2,5 km takaisin + 1km kotiin, voilà 12km juostu.

Vaan sitten jouduin mustaan aukkoon. Juoksin ja juoksin. Millään ei meinannut tulla 7 km täyteen. Seitsemän kilometrin jälkeen sain mielestäni juosta ihan kohtuuttoman pitkän matkan ennen kuin 8 km tuli täyteen. Mietin jo, minne ihmeeseen asti päädyn ennen kuin voin kääntyä takaisin.  Onneksi musta-aukko päättyi hieman ennen alkamiskohtaansa ja takaisin päin juostessa kilometrit kertyivät jälleen odotetulla tavalla.


Jos olisin suunnitellut reittini etukäteen, niin olisin todennäköisesti välttynyt tältä mustalta aukolta. En tietenkään ota tästä opikseni. Juoksun yksi parhaita puolia on se, että voi mielihalujen mukaan juosta juuri siellä missä kulloinkin sattuu huvittamaan, vaikka siellä mustassa aukossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti