keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Välimittauksia

Mittasimme tänään valmennuksessa välimittauksia. Edelliset mittaukset oli tehty syyskuussa 2015. Luulisi, että jotain kehitystä olisi tapahtunut.

Parhaiten on kehittynyt hapenottokyky. VO2 max oli nyt 41, eli iän mukaisesti taulukoituna erinomainen. Kun sama tulos syyskuussa oli 34, eli kohtuullinen. Mittausta tehtiin polarin mittarilla 10 minuuttia selällään maaten, joten luotettavuus lienee vain vähän sinne päin. Mutta kaipa leposyke on laskenut eli kunto parantunut.

Kehitys oli pysynyt paikoillaan rasvaprosentissa, viskeraalisen rasvan määrässä, vyötärön ympäryksessä ja käsivarsien ympäryksessä. Näitä en ihan usko. Rasvaprosentti ja viskeraalisen rasvanmäärä mitattiin Omronin vaa’alla. Epäilen, että vaaka vaan laskee BMI:stä ja sukupuolesta rasvanmäärän, eikä oikeasti mittaa mitään läpivirtaussähköä. Painohan on pysynyt samana syyskuuhun verrattuna. Oikeasti minulla on kuitenkin enemmän lihasta nyt. Pystyn nostamaan paljon raskaampia painoja nyt kuin syyskuussa. Käsivarsissa erottuvat jo ojentavat ja hauikset sekä deltoideus. Syyskuussa lihakset olivat vielä pienet ja tukevasti rasvan peitossa.Vyötärön ympärys ja hauiksen ympärys mitattiin totta kai mittanauhalla. Mittanauha ei valehtele, muttei sekään erota mikä on lihasta ja mikä rasvaa. Vyötärön ympäryksen kohdalla joudun kuitenkin myöntymään. Ei ole mitään syytä, miksei siitä olisi lähtenyt senttejä pois, paitsi tietysti se, ettei ole lähtenyt rasvaakaan pois juuri siitä.

Molempiin reisiin oli tullut lisää 2cm. Uskottelen vakaasti itselleni, että ihan puhdasta lihasta. Joka ikinen treenikerta sisältää kuitenkin treeniä reisille; juoksua, kahvakuulailua tai kyykkyjä. Rinnanympäryksestä oli lähtenyt 2 cm. Joo rasvaahan ne tissit enimmäkseen on ja jostain piti sitten aloittaa kutistuminen…


Yhteenvetona oli ihan pysähdyttävää todeta, ettei laihtumista ole tosiaan tapahtunut talven aikana ollenkaan. Toisaalta paino tai rasvaprosentti ei ole noussutkaan.  Mittaukset toivat lisämotivaatiota saattaa painonpudostus kunnialla loppuun. Masentumaan en mittauksista suostu, kunto on kasvanut  ja hauskaa on ollut. 

Poikani ottama kuva minusta lauantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti