perjantai 22. huhtikuuta 2016

Herkkujen kosto

Sunnuntaina toisen onnistuneen dieettiviikon päätteeksi päätin ottaa hieman löysemmin ja jättää ruokapäiväkirjan täyttämättä. Söin normi aamupalan. Kävin salilla tiukan treenin vetämässä. Söin runsaahkon välipalan. Lounaaksi söin Nepalilaista, jotain kotijuustosekoitusta. Ei ihan kevyttä, mutta en kyllä syönyt itseäni ähkyksi. Illalla meni päivällisen lisäksi vielä pieni 110g karkkipussi. Ehkä noin 1000-2000 kcal yli kulutukseni söin. Kilossa rasvaahan on 7000 kcal.

Seuraavan päivän puunituksessa tulos oli +1kg. Joo tiedän, nestettä yms osa. Mutta silti ärsyttää. Kehostani ei nimittäin poistu ne nesteet yms mitenkään helposti. Eli nyt olen jälleen ollut ruokapäiväkirjan tunnollinen täyttäjä koko viikon ja tänään painosta on hävinnyt se +1kg. Ei kauhean motivoivaa.

Sama ongelma, mutta laajemmin tapahtui pääsiäisen Ruotsin risteilyllä. Kaksi päivällistä buffetissa, kaksi aamupalaa buffetissa ja yksi ravintolalounas. Tulos plus kaksi kiloa. Joista vieläkin, neljä viikkoa pääsiäisen jälkeen on jäljellä +0.5kg painoon ennen pääsiäistä verrattuna.

Päätinkin, että jatkossa herkut pysyvät sallittujen kalorien rajoissa. Aina. Tämä päätös saa tulikokeensa heti huomenna. Menen huomenna kaverini järjestemälle brunssille. Siellä on perinteisesti ollut sen seitsemän  sortin tarjoilut. Pöydässä istuskellessa ja juttellessa syön helposti huomaamattani hetkessä herkkuja yli koko päivän kaloritarpeeni.

Sotasuunnitelmani huomiselle on syödä hyvä aamupala, jotten ole kiljuvan nälkäinen brunssilla. Käydä 10 kilometrin lenkillä aamusta, se tuo mukavasti 1000 kilokaloria syömisvaraa brunssiin. Tuhat kilokaloria on kyllä säälittävästi kaksi kakkupalaa tai esim kakkupala ja croissantti tai noin 13 keksiä. Eli ei paljon (?!), mutta toivottavasti riittävästi. Pyrin myös keskittymään pääasiaan, eli ystävieni kanssa seurusteluun syömisen sijaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti