maanantai 5. syyskuuta 2016

Caminotreeni osa 2, 11km, kenkien sisäänajo osa 1

Eilen kävelin kolme tuntia ajatuksena ajaa sisään Caminoa varten hankkimiani vaellluskenkiä. Ensimmäiset kaksi tuntia (ja kuusi kilometriä) matkasta minulla oli molemmat poikani mukana. Toinen pyöräili ja toinen metsästi pokemoneja. Kahden tunnin jälkeen olivat saaneet ulkoilusta tarpeeksi ja soitettiin poikien isä hakemaan ukot pois. Minä jatkoin vielä tunnin ajan kävellen kotiin. Yhteensä reilu 11 kilometriä.

Käytin kengän sisässä paksua Falkenin villasukkaa. Sukka toimi hyvin. Jaloilla oli hieman kuuma, mutta rakoja ei tullut. Loppu matkasta oikean jalan kenkä aloi hangata luuta n 10 cm ulkokehräksen yläpuolelta. Vaiva olisi ehkä korjaantunut sitomalla kengännauhat uudelleen, mutta siinä vaiheessa akuutimpi tarve oli kupla otsassa eli pissahätä. En siis korjannut nauhoitusta, pikamarssin vain kotiin.

Sen verran kenkä ehti luuta hangata, että yöllä heräsin pariin otteeseen kylkeä kääntäessäni siihen, että patja sattui jalkaa vasten. Painellen hankauskohta on arka, mutta iho on siisti ja ehyt. Toisaalta luukalvon hankaaminen ja painaminen on aina kivuliasta. Pitää ensi kerralla heti kiinnittää asiaan huomioita, jos painamista esiintyy ja sitoa kengännauhat uudelleen.

Syke pysyi siinä 80 bpm tuntumassa. Eli liian rasittavaa kävely ei ollut ja juomareppu toimi hyvin, ei painanut tai hölskynyt. Vaatetta oli alkumatkasta hieman liian vähän ja loppumatkasta liikaa. Aamulla klo 8 kun lähdimme matkaan oli viileä +14 astetta ja keskipäivää kohti tuli helle, jossa wind stopper housut ja pitkähihainen juoksupaita olivat ehdottomasti liikaa.

Sen kävely kyllä osoitti, että tämäkin on ihan oma lajinsa. Ja vaikka kävelen arkena melko paljonkin, noin 5-8 km useinpina päivinä, niin pitkän matkan kävely on erilainen rasitus kuitenkin. Täytyy siis tätäkin treenata. Varmaan selviäisin caminosta nykykunnollakin, mutta haluaisin, ettei päivän kaikki paukut aina menisi siihen, että on kävellyt sen 6-8 tuntia, 30 kilometriä taukoineen.

Oma ajatus on, että nyt syyskuussa kävelen kerran viikkoon 3 tuntia, lokakuussa 4 tuntia, marraskuussa 5 tuntia ja joulukuussa 6 tuntia. Kyselin asiaa valkultakin ja pyysin huomioimaan kävelyt uuteen treeniohjelmaan. Saa nähdä mitä ohjeita sieltä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti