perjantai 8. huhtikuuta 2016

2000 kilokalorin dieettini

Laihduttaminen hävitään tai voitetaan keittiössä. Uskon vahvasti Patrik Borgin filosofiaan siitä, ettei syömävelkaa kannata tehdä. Jos pitää itseään nälässä, ihan varmasti ennemmin tai myöhemmin ylikompensoi ja lihoo takaisin. Siispä on löydettävä keinoja syödä vähemmän kuin kuluttaa ilman, että tulisi nälkäiseksi.

Uskon myös, että jos syön nyt niin kuin 70 kiloinen minä voisi syödä lihomatta, niin lopulta painan 70 kiloa. Ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä, että 70 kiloinen minä kuluttaisi vähemmän energiaa kuin 83 kiloinen minä kuluttaa ja voisi siten syödä lihomatta vähemmän.

Tavoitteeni on laihtua 1,5-2 kg kuukaudessa. Laskelmissani olen päätynyt siihen, että päästäkseni tavoitteeseeni, pysyvään normaalipainoon haluamallani tahdilla, voin syödä noin 2000 kilokaloria päivässä. Lepopäivinä noin 1700 kcal ja kovina treenipäivinä 2500 kcal. Tähän lukuun pääsin kahdesta ajatuksesta. Ensinnäkin kokoiselleni naiselle yleensä suositellaan 1500kcal päivässä syömistä, jos haluaa laihtua 0,5kg viikossa. Toisekseen, olen kokeillut syödä 1500 kcal päivässä, sillä kyllä laihtuu mutta nälkä on usein vieraana. Eli on syötävä hitusen enemmän, jottei olisi nälkä.

Voin syödä hitusen enemmän ja silti laihtua havittelemaani tahtia koska liikun aktiivisesti. Tutkimusten mukaan aktiivisesti urheilevat ihmiset ovat treenien ulkopuolella muita passiivisempia ja siksi liikunnalla ei ole merkittävää laihduttavaa vaikutusta. Minä kuitenkin sekä lasken kaloreita, että liikun aktiivisesti ja pyrin hyödyntämään myös arki- ja hyötyliikunnan.


En halua olla kitukuurilla. Haluan löytää tavan syödä, jota voin noudattaa loppuelämäni pysyen normaalipainossa. Yritän ja erehdyn, etsin ja löydän. Tervetuloa seuraamaan kuinka 2000 kilokalorin dieettini toimii.

Maaliskuussa 2016

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Kitukuurit ei toimikaan, pitää syödä, että jaksaa liikkua ja että aineenvaihdunta pelaa :-)

    VastaaPoista